REACTIES OP HET WERK VAN JAN BUISMAN


DUIZEND JAAR WEER, WIND EN WATER IN DE LAGE LANDEN

Drs. J. Buisman

 

De pers is razend enthousiast over het werk van Jan Buisman:

 

"Weergaloos!" - NRC Handelsblad

"Uniek materiaal." Elsevier

"Buitengewone staaltjes van historisch detectivewerk." de Volkskrant

"Prachtig voor iedereen." De Telegraaf

"Hulde! Kopen!" Historisch-Geografisch Tijdschrift

 

Historicus A. Th. van Deursen: "Een belangrijk werk, dat aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Als deze boeken eerder bestaan hadden, zou ik er zeker dikwijls van geprofiteerd hebben."

De beroemde Franse historicus Emmanuel Le Roy Ladurie schreef: "Ik raad iedereen aan Nederlands te leren, om het werk van Buisman te kunnen lezen."

Uitgeverij Van Wijnen

Postbus 172, 8800 AD Franeker, Telefoon 06-83971901, E-mail: info@uitgeverijvanwijnen.nl.

Drs. J. Buisman


Jan Buisman (1925) werd geboren in Culemborg en groeide op in Borculo (het stadje van de ‘cycloon’ van ’25) en Den Haag. Opgeleid tot onderwijzer, studeerde hij op latere leeftijd aardrijkskunde en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bleef werkzaam in het onderwijs, en is altijd een rasverteller gebleven. Van zijn meer dan 20 boeken is Bar en boos uit 1984 het bekendste geworden. Vanaf 1988 doet hij voor het KNMI onderzoek naar het weer in de afgelopen 1000 jaar. De boeken op deze website zijn daarvan het unieke resultaat.
Drs. Jan Buisman kreeg voor zijn oeuvre in 1997 de Marcel Minnaert prijs van de Unie Nederland-Vlaanderen en in 2015 de Dr. J. van der Bilt prijs van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en  Sterrenkunde. In 2011 ontving hij een Koninklijke onderscheiding.